İstif Makinası Nedir?
23 Aralık 2019Kiralık Forklift İzmir
28 Ağustos 2020Forkliftlerin bakımlarının doğru ve düzenli bir şekilde yapılması çok önemlidir. Bakımları aksatılan forkliftler ciddi masraflara sebep olabilmektedirler. Forkliftlerin bakımları performansa ve forkliftin ömrüne doğrudan etki etmektedir. Forkliftler dayanıklılığıyla bilinen araçlardandır. Ancak dayanıklı olması bakım yapılmayacağı ya da uzun aralarla bakım yapılacağı anlamına gelmemektedir.
Dayanıklı olması yönüyle kullanıcıların tam güvenini kazanmaktadır. Bu araçlar en zor şartlarda bile çalışabilmektedir. Forkliftlerin bakımlarının düzenli yapılması iş verimliliği açısından da çok önemlidir. Forkliftler günlük olarak bakımları yapılmalıdır. Günlük yapılması gereken Kiralık Forklift Bakımını sekiz ayrı madde ile sizlere aktarmaya çalışacağız.
Motor Yağı Seviye Kontrolü
Forklitleri kullanmaya başlanmadan önce mutlaka yağ seviyesini kontrol etmelisiniz. Yağ seviyesi max çizgisine yakın bir mesafede olmalıdır. Şayet yağ seviyesi az ise, yağ doldurma kapağını çıkartıp, aynı türden motor yağı ile doludurulmalıdır. Aynı türden yağ olmasına dikkat etmenizde fayda vardır. Doludururken yağ seviyesinin max çizgisini geçmemesine özen göstermelisiniz. Yağ, max çizgisine yakın bir mesafede olmalıdır. Şayet yağı fazla kaçırırsanız keçelerden sızma gibi durumlar oluşabilir.
Yakıt Devresi Kontrolü
Yakıt borularını kontrol edip, herhangi bir sızma durumu olup olmadığı konusundan emin olunmalıdır.
Radyatör Bakımı
Radyatör de olan suyun seviyesi kontrol edilmelidir. Su seviyesi düşük durumda ise, motorun hararet yapabilir. Bu yüzden su eklemesi yapılmalıdır. Ayrıca Forklift çalıştırılmadan önce radyatör su seviyesi kontrol edilmelidir. Aksi taktir de radyatör kapağı çalışmadan sonra çok fazla ısındığı için elinize yakabilirsiniz.
Lastiklerin Bakımı
Forkliflerin lastik basınçları kılavuzda belirtilen basınç değerleri ile birebir aynı olması gerekmektedir. Lastik basıncı az olduğu taktir de, direksiyon kontrolü zorlaşabilir. Bu da iş kazalarına sebebiyet verebilir. Basınç fazla olduğu taktir de ise, araç sarsıntılı bir şekilde çalışarak işten tam performans almanıza engel olabilir. Ayrıca lastiklerde herhangi bir yabancı madde var ise temizlenmesi gerekmektedir. Tabii lastiklerin basınç kontrolleri dolgu lasktikli forkliftler de yapılmamaktadır.
Motor Kontrolü
İşe başlamadan önce motor çalıştırılmalı ve herhangi ters bir durumun olup olmadığı kontrol edilmelidir. Motor çalıştığında normal olmayan bir ses alıyorsanız, aracı dikkatli bir şekilde kontrol etmenizde fayda vardır. Şayet ses sorunu hala devam ediyorsa teknik servisi çağırarak araçtan çıkan sese neyin sebep olduğunu saptamalısınız.
Ampermetre Kontrolü
Yüksek rölanti devrinde ampermetre pozitif şarjı belirtmelidir. İbre pozitif (+) yönünde ise herhangi bir sorun yok demektir. İş başı yapabilirsiniz.
Yağ Basınç ve Yakıt Göstergesi Kontrolleri
Motoru çalıştırığ yağ basıncının normal seviye de olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şayet normal bir seviye de değil ise motor stop edilmeli ve arızayı giderene kadar forklifti çalıştırmamanız gerekmektedir. Aksi taktir de bu durum kötü sonuçlara neden olabilmektedir. Bunun yanı sıra aracın yakıtı kontrol edilmelidir. Depo da yeterli miktar yakıt yok ise araca yakıt eklemesi yapılmalıdır.
Hidrostatik Sistem ve Motor Su Sıcaklığı Kontrolleri
Motoru çalıştırdıktan sonra yağın ve suyun sıcaklık dereceleri kontrol edilmelidir. Şayet normal bir derece de değil ise, forkliftin yükünün azaltılması gerekmektedir. Şayet ibre hala sıcak gösteriyorsa, soruna neyin sebep olduğu incelenmeli ve sorunun çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Sorun tam olarak çözülene kadar motorun çalıştırılmaması gerekmektedir.
Kiralık Forklift Bakımına önem verilmelidir. Aksi durumlar da kötü sonuçlara neden olabilmektedir. Kiralık Forkliftlerin günlük olarak yapılması gereken bakımı sizlere aktarmaya çalıştık. Yukarı da belirtilen bakım aşamalarını eksiksiz yaptığınız taktir de, forkliftler de herhangi bir sorun ile karşılaşmanız pek mümkün değildir.